Johanna Basford: Den magiske jungle

Hvem er Johanna Basford?

Johanna Basford er en skotsk illustrator født i 1983. Hun er kendt for at tegne i hånden, da hun mener at illustrationer tegnet på computeren, ikke har samme varme og charme som de håndtegnede. Hendes smukke malebøger er solgt i mere end 16 millioner eksemplarer over hele verden. I 2011 fik hun en mail med et tilbud om at lave illustrationer til en malebog for børn, men hun ville egentlig hellere lave en malebog for voksne.

Malebøger til voksne

Malebøger til voksne er ikke en noget nyt, men det har aldrig været så populært, som det er blevet nu. Dog er stilen meget anderledes med nuværende voksen malebøger kontra tidligere malebøger. De bliver brugt på en helt anden måde, og nu er der fokus på de små detaljer, terapi og afslapning mens man farvelægger. Voksen malebøger er blevet mere komplekse og detaljeret. Udover at nuværende voksen malebøger er meget forskellige i forhold til tidligere, så har Johanna Basford også hendes helt egen unikke stil.

Et godt tip til dig der skal i gang med malebogen

Når man sætter sig ned for at male, så skal man huske at give sig tid til at nyde det. Det nytter ikke noget at farve fx. alle blade igennem med det samme og i samme nuance. Husk at give dig tid til at farve hver enkelt del af et motiv. Start med at lave en streg rundt om et motiv og farvelæg det i samme retning hele tiden. Det skaber balance, giver ro og farvelægningen bliver ens. Man skal også huske på, at det er ikke en “sur pligt”, og blot vil have farvelægningen overstået hurtigt. Man skal tage det stille og roligt. Det er også vigtigt at påpege, at der er ingen “forkerte” farver til et motiv. Hele pointen er at man farvelægger noget i lige netop de farver man ser motivet i. Det er helt OK at en tukan fugl ikke ligner en “ægte” tukan. 

Malebøger mm. fra Johanna Basford

Johanna Basford’s kreative univers stopper ikke kun med malebøger – man kan også få postkort, man selv kan male og give til venner og familie, samt en smuk notesbog man kan bruge til ens egne doodles. Vi kan allerede nu afsløre, at der kommer også en julemalebog i slutningen af oktober i år – så kan man rigtig gå i gang med julehyggen.