Bog & idéLegetøj

Leg og læring

Leg og læring

Vi lærer hele livet, og kan altid blive klogere. Men for de små er det helt nyt og spændende, her glæder det om at starte helt fra bunden, med læringslegetøj. At sætte figurer sammen, tegne med farver og trykke på ting, som f.eks. en legetøjs telefon eller fjernbetjening, er sjovt for de små, her kan de begynde at udforske legetøjet og dermed udvikle deres interesse, fantasi og give lysten til mere.

Det at udforske, eksperimentere og prøve nyt legetøj af, lægger til børnenes natur, det er altid spændende og prøve nye ting af. Her på siden er der læringslegetøj til flere aldre, det kan være lige fra den første lege mobiltelefon til et laboratoriesæt.

Læringslegetøj har altid været populært, det er både lærerigt og rigtig sjovt på samme tid. Her kan du sammen med dit barn udforske og aktivere dit barns evner, samtidig med at det er sjov leg. Legetøjet er med til at udvikle kognitive og motoriske evner, som er vigtigt for dit barn.

Læringslegetøj styrker dit barns evner

Den kognitive evne kan styrkes med lærerigt legetøj, hvor tænkning og det at være opmærksom er en vigtig del, her lærer barnet også at huske, lyde og farver. Hvor det at bearbejde informationer også spiller ind.   

Den motoriske udvikling er også vigtig for dit barn, her er de motoriske færdigheder, med til at styrke dit barns koordinationsevne og dermed bevægelighed.

Sociale evner er yderligere en vigtig del, her lærer barnet at lege med andre børn og voksne, hvor læringslegetøj igen er en god ide, da børnene kan lege sammen og hjælpe hinanden med at lære. Hvis et barn f.eks. har større søskende, er det også altid fedt at kunne det samme som dem, eller lære ved at lege med læringslegetøj sammen med dem, det giver den mindste stor motivation for at kunne yde det samme og leve op til sine forældres eventuelle ’krav’.

Vigtigt at læringslegetøj er sjovt

Det er vigtigt at gøre læring til en leg, da børnene lærer bedst hvis de synes at det er sjovt, hvilket giver dem den bedste oplevelse. Her er det netop læringslegetøj som er super vigtigt, da det er med til at gøre læringen sjovt og dermed nemmere, da børnene kan se, føle og høre det legetøj som de bruger.

Uanset om det er derhjemme, i børnehaven eller skolen, så er det altid sjovt og vigtigt at lære nyt, dermed bliver børnene klogere og det er altid fedt. Børnene får et selvtillid boost, når de lærer nye ting og får ros for det, hvilket giver dem lyst til at lære mere og her kan både pædagoger og forældre være med til at lære og motivere børnene, ved hjælp af læringslegetøj.

Dine børn bliver lige en tand højere, når de ved at de lærer og forstår nye ting, det giver dem stor motivation til at lære endnu mere.

Ros fra forældrene betyder også en stor del, hvis ikke næsten den største del, her får børnene anerkendelse og får at vide at forældrene er stolte af dem, hvilket virkelig giver børnene blod på tanden.