Bog & idéLegetøj

LEGO® Hidden Side

LEGO® Hidden Side

Er du frygtløs og klar til at gå på spøgelsesjagt? Så er er LEGO® Hidden Side lige noget for dig.

Oplev skjulte verdener med AR-spøgelsesspillene i LEGO® Hidden Side. Spillene henvender sig til børn i alderen 7 år og opefter, som elsker spændende historier og uhygge, og ikke lader sig afskrække af fjendtlige spøgelser og farlige missioner. Denne serie anbefales ikke til yngre børn, på grund af de mindre dele i æskerne – og på grund af spøgelseshistorierne.

LEGO® Hidden Side er et såkaldt Augmented Reality spil (forkortet AR-spil), hvilket vil sige, at spillet kombinerer elementer fra den fysiske verden med en spændende virtuel verden, som er helt anderledes end de omgivelser børnene i virkeligheden befinder sig i. Med AR-teknologien kan virkeligheden omkring dig forandre sig på et splitsekund, når du opdager, at dine omgivelser er hjemsøgte, og du pludselig kan se og interagere med spøgelser omkring dig.

I LEGO® Hidden Side spillene finder du selvfølgelig de ikoniske byggesæt af LEGO® Klodser, som skal samles, før spillet kan begynde. Hver enkelt æske indeholder dele til at bygge et hjemsøgt sted. Det hjemsøgte hus, tog eller lignende bliver den fysiske scene for børnenes virtuelle spøgelsesjagt, hvor den skjulte side træder frem fra via AR-teknologien. LEGO® Hidden Side er altså et højteknologisk legetøj bestående af klassisk LEGO® byggesæt og AR-spil i ét. Spilserien blev lanceret i 2019 med en såkaldt første sæson, som består af 8 sæt med forskellige hjemsøgte steder, og der kommer løbende flere til i den populære serie, så spøgelsesjagten fortsætter!

LEGO® Hidden Side byggesæt

Med LEGO® Hidden Side får børnene både klassiske LEGO® sæt at lege med og adgang til en skjult verden fuld af spøgelser og farer, som kun de kan se, og udfordringer, som de må løse. I æsken finder du altså LEGO® Klodser, ligesom i de traditionelle LEGO® samlesæt, med dele som samles efter vejledningen og bliver til seje, hjemsøgte fartøjer og huse. Men der er tilføjet flere, sejere detaljer, som gør, at de samlede sæt kan transformere sig fysisk, så møblerne får øjne og hugtænder, og bygninger forvandles til monstre.

Med LEGO® Hidden Side samlesæt kan børnene bygge modeller med flere lag, og de kan bygge, lege, bygge om og have det sjovt med alle de forskellige niveauer i Hidden Side, som indbyder til fysisk og kreativ leg med LEGO®, der drives frem og udfordres af de virtuelle fortællinger. For LEGO® fans, og ikke mindst børn som bare elsker udfordringer og uhygge, er der masser af god underholdning at finde i LEGO® Hidden Side. Med nye detaljer og muligheder, og ikke mindst figurer og historier, som er opfundet til serien, er det en helt ny verden at træde ind i, selv for garvede LEGO® entusiaster i alle aldre.

LEGO® Hidden Side spøgelsesjagt

Skoleelev om dagen og spøgelsesjæger om natten! Lyder det som noget for dig, så tag med Jack Davids på eventyr i den hjemsøgte by Newbury. 13-årige Jack er nemlig Newburys næstbedste spøgelsesjæger, kun overgået af den frygtløse Parker L. Jackson, som også er Jacks nye bedste ven. Med assistance fra den geniale videnskabskvinde fra J.B. Watt, og selvfølgelig med selskab af Jacks spøgelseshund Spencer, tager de på jagt i den uhyggelige verden, som byens skjulte side gemmer på.

På overfladen virker Jacks nye hjemby noget kedelig, men den skjulte side rummer for længst glemte, uhyggelige hemmeligheder og trusler, som kun de kan forhindre i at skade byens indbyggere. Denne verden truer nemlig med at overtage byen, men under dække af at være videobloggere, tager de modige teenagere kampen op. Bevæbnet med en app, som kan afsløre og hjælpe dem i bekæmpelsen af spøgelserne, forsøger de at redde byen fra skjulte farer.

Gennem spillet interagerer børnene både med virtuelle spøgelser og fysiske LEGO® klodser, da en del af spillet består i at flytte på figurer og tage objekter i brug på deres vej. Formålet med spildesignet er hele tiden at få børnene til at hoppe frem og tilbage mellem LEGO® sæt og app, så de ikke sidder klistret til skærmen, men også leger undervejs.

LEGO® Hidden Side App

Da LEGO® Hidden Side er et Augmented Reality spil, kræver spillet adgang til et virtuelt niveau. Dette niveau, den skjulte side, giver LEGO® Hidden Side appen adgang til. Appen fungerer både på IOS- og Androidenheder, og den gratis app kan hentes i henholdsvis App Store og Google Play. Appen fungerer i et vist omfang uden et LEGO® sæt, så du kan hente appen først og få et indtryk af spilverdenen, men for den fulde oplevelse og indlevelse i spilhistorien, skal appen bruges i kombination med et Hidden Side LEGO® samlesæt.

Når børnene har samlet deres Hidden Side LEGO® sæt, bruges appen til at scanne sættet. Via appen kommer LEGO® Hidden Side yderligere til live med AR-teknologien. Udover at der løbende bliver lanceret nye LEGO® sæt, kommer der også jævnligt opdateringer til appen. Med opdateringerne får spillerne mulighed for at prøve ny udfordringer, og det er også blevet muligt at spille multiplayer. Vejledninger findes også virtuelt i appen LEGO® Byggevejledninger, som ligeledes kan hentes gratis. I appen LEGO® Byggevejledninger søger du på navnet eller nummeret på dit Hidden Side LEGO® sæt og trykker på ”Byg nu”, hvorefter en interaktiv guide kommer frem, som du kan bygge efter.

Køb LEGO® Hidden Side hos Bog & idé

Det fysiske Hidden Side LEGO® sæt kan købes hos Bog & idé, og LEGO® Hidden Side appen kan hentes gratis i App Store eller Google Play. Hent appen, udvælg dig et hjemsøgt LEGO® Hidden Side byggesæt og begynd dit livs spøgelseseventyr!