Bog & idéLegetøj

Sengetøj

Sengetøj

Følelsen af nyt rent sengetøj er bare det bedste…! og vores børn fortjener det bedste, derfor har vi samlet et udvalg af forskellige junior sengetøj og almindeligt sengetøj til børn, her på siden.

Her kan du vise hvem du er, udstråle din personlighed, ved at få det sengetøj som du synes bedst om, og vise det frem til dine venner. Hvis der er en bestemt figur som du elsker, er det oplagt at du skal have et sæt sengetøj med det, såsom Gurli gris.

Noget af det sjoveste er også at holde pyjamas party, sammen med vennerne. Her har vi junior sengetøj til børn, hvor du kan finde et nyt smart sæt, som du kan have med til din første pyjamas fest!

Hygge med vennerne i nattøj, madrasser over hele stuen eller værelset, med en masse puder og dyner, og så den vildeste pudekamp, det er da bare noget at det sjoveste!! Bagefter putte i dynerne, hygge med snaks, sodavand og film, det er da bare den bedste opskrift på en god aften.

Historien om sengetøjet

Sengetøjet bestod oprindeligt af to tæpper, det ene til at ligge på og det andet til at tage over sig. Senere kom underdynen som er rullemadras og lagen som vi kender det i dag, plus overdynen og hovedpuden. Disse materialer blev vævet af hør eller uld, men i midten af 1800 tallet blev det bomuld også brugt.

Mønstertryk og kulør på sengelinned, har været populært siden 1960’erne, hvor man inden da pyntede dynerne og puderne, med broderier og kniplinger, men det var de kongelige og adelige som fik det først, de var også dem som først havde separate soveværelser med himmelseng, tilbage i 1600-1700 tallet. Bondebefolkningen sov enten i et stort rum, eller i køkkenet hvor man kunne få varmen ved ildstedet, men de fik også separate soveværelser i 1850.