Bog & idéBøger

Et stort Tillykke

til årets MARTHA-vinder

Katrine Engberg

Vinder af MARTHA prisen 2021

Stort tillykke til krimiforfatter Katrine Engberg, der for første gang kan lade sig kåre som vinder af MARTHA-prisen for sin seneste krimi ’Isola’ efter at have været nomineret til prisen to gange tidligere. 

MARTHA-prisen er Bog & idés forfatterpris, der i år uddeles for 33. gang. Prisen udmærker sig ved at være den eneste danske litteraturpris, hvor det er de danske læsere, der alene bestemmer, hvem der skal vinde. Med andre ord er det folket, der her har chancen for at anerkende deres yndlingsforfatter.

Katrine Engberg er indstillet til prisen for Isola – det femte selvstændige bind i serien om efterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner, der ifølge Engberg selv markerer afslutningen på serien, der også omfatter ’Krokodillevogteren’, ’Blodmåne’, ’Glasvinge’ og ’Vådeskud’. Serien er solgt til udgivelse i 28 lande, og forfatteren høster dermed også stor popularitet i udlandet.

Hos Engberg gemmer ligene sig – halve og hele – i snedriver og kufferter. Hun formår at forvandle hovedstaden til rammen om sit eget lille københavnske krimikosmos, hvor Kørner & Werner-kollegaerne opklarer koldblodige og komplicerede krimisager.

NyhedKøb nuKrimi
Det brændende blad

Ny nervepirrende krimiserie fra Engberg

Det brændende blad er første historie i en ny krimiserie med efterforsker og privatdetektiv Liv Jensen i hovedrollen, automekanikeren Nima Azour og krisepsykologen Hannah Leon.

Katrine Engberg

Katrine Engberg er født i 1976 og har en karriere som danser, koreograf og instruktør bag sig. Katrine Engberg var i år nomineret i et skarpt MARTHA-felt som også talte Ida Jessen, Mich Vraa, Annette Bjergfeldt, Sissel-Jo Gazan, Jesper Wung-Sung, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og, ikke mindst, Stine Pilgaard, som modtog De Gyldne Laurbær tidligere på året.

Flere år i træk er MARTHA-prisen nu gået til krimiforfattere, og dermed er prisen også med til at tegne konturerne af, hvad danskerne holder af at have liggende på natbordet.

Vi elsker krimier, og vores fritid må gerne gå med at følge opklaringen af et mystisk og makabert mord formidlet i et grundigt og gruopvækkende sprog.

Engberg mestrer denne disciplin og må med denne pris siges at placere sig solidt på øverste hylde som danskernes yndlingskrimiforfatter.
Læs meget mere om Katrine Engberg her

Bøger af Katrine Engberg

I serien om Kørner og Werner
Blodmåne
BlodmåneKatrine Engberg
99,95 DKK
Paperback
(17)
Blodmåne
Glasvinge
GlasvingeKatrine Engberg
129,95 DKK
Paperback
(35)
Glasvinge
Vådeskud
VådeskudKatrine Engberg
299,95 DKK
Indbundet
(34)
Vådeskud
Isola
KUN ONLINE
BOGUDSALGSTAERKPRIS
IsolaKatrine Engberg
100,00 DKK
Indbundet
(38)
Isola
Isola
STREAM
IsolaKatrine Engberg
149,95 DKK
Lydbog
(38)
Isola

Find din næste læseoplevelse

Bøger skrevet af tidligere MARTHA nominerede forfattere
I ruiner
I ruinerMorten Pape
299,95 DKK
Hæftet
(21)
I ruiner
Imperiet (Ravn-serien nr. 7)
Imperiet (Ravn-serien nr. 7)Michael Katz Krefeld
299,95 DKK
Hæftet
(25)
Imperiet (Ravn-serien nr. 7)
Vittu
STAERKPRIS
VittuIben Mondrup
199,95 DKK
Indbundet
(13)
Vittu
Natrium Chlorid
STAERKPRIS
Natrium ChloridJussi Adler-Olsen
229,95 DKK
Hæftet
(59)
Natrium Chlorid
Vindens port
Vindens portAnne-Cathrine Riebnitzsky
349,95 DKK
Indbundet
(10)
Vindens port
Nøjsomheden
BOGUDSALGSTAERKPRIS
NøjsomhedenStine Askov
100,00 DKK
Hæftet
(24)
Nøjsomheden

MARTHA prisen

2020 - Læs her

MARTHA prisen

2019 - Læs her

MARTHA prisen

2018 - Læs her