Bog & idéBøger

Thomas Korsgaard bøger rækkefølge

Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard (f. 1995) debuterede som forfatter i 2017 med romanen ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”. Han er kendt for sine inspirerende og engagerende fortællinger og er blevet rost som et af Danmarks mest talentfulde litterære talenter. Korsgaard har siden udgivet flere romaner og noveller, og i 2020 debuterede han desuden som børnebogsforfatter med bogen ”Minimund”. Thomas Korsgaard har modtaget flere priser og anerkendelser for sit forfatterskab, herunder De gyldne Laurbær. Foto: Petra Kleis

Snydt ud af næsen – nyhed af Thomas Korsgaard

Snydt ud af næsen er Thomas Korsgaards seneste udgivelse og er en novellesamling, der udkommer i januar 2024. Bogen handler om tingenes tilstand i et lille lokalsamfund, der næsten ikke er til stede. I denne lille by kender alle hinanden, og de lokale regelsæt er afgørende. Trods de mange kriser fortsætter hverdagen for beboerne, der lever udholdende videre, selvom tingene sjældent går deres vej.

Bogen tager fat i tematikken fra Korsgaards debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi og udforsker desuden maskulinitet, tilhørsforhold og mangel på samme. Den handler også om at leve som ”snydt ud af næsen” på sine forældre.

Snydt ud af næsen kan allerede nu forudbestilles og vil være tilgængelig fra den 25. januar 2024.

Snydt ud af næsen af Thomas Korsgaard
nyhed
Stærk pris
Thomas Korsgaard

Nyhed fra Thomas Korsgaard

Snydt ud af næsen handler om reglerne og vilkårene i et lille lokalsamfund. Om små og store uheld. Om fædre og sønner og maskulinitet. Om at være ”snydt ud af næsen” på sine forældre, og om at høre til – og ikke høre til – på et sted. Foto: Petra Kleis

Find bogen her

Trilogien om Tue

Thomas Korsgaards trilogi om Tue er en gribende fortælling om at vokse op på kanten af velfærdssamfundet. Trilogien består af romanerne Hvis der skulle komme et menneske forbi (2017), En dag vil vi grine af det (2018) og Man skulle nok have været der (2021).

I trilogien følger vi drengen Tue og hans opvækst i et samfund, hvor nogle er inden for velfærdssamfundets rammer, mens andre konstant balancerer på kanten eller falder udenfor. Bøgerne maler et levende og troværdigt billede af, hvordan det er at leve i et samfund præget af ulighed og udfordringer.

Thomas Korsgaard formår at skrive lettilgængeligt og med et sprog, der bevæger sig mellem stor alvor og befriende humor. Trilogien er sørgmodig, rørende, morsom og rammende på samme tid. Den har været en øjenåbner og en oplevelse for mange læsere og fungerer som et levende portræt af det moderne Danmark.

Thomas Korsgaards Tue trilogi i rækkefølge:

  1. Hvis der skulle komme et menneske forbi (2017)
  2. En dag vil vi grine af det (2018)
  3. Man skulle nok have været der (2021)
  4. Trilogien om Tue (2022) (Samlet udgave af trilogien)

Hvis der skulle komme et menneske forbi

149,95 DKK

En stærk roman om fattigdom i udkanten af det danske velfærdssamfund, om at være barn i en familie uden overskud og være overladt til sig selv. Skrevet med følsomhed og mørk humor.

Se mere
#2

En dag vil vi grine af det

149,95 DKK

En stærk og sørgmunter fortælling om Tue, der prøver at finde sig selv i en hverdag præget af ensomhed og i en familie, hvor de voksne ikke rigtig magter at være forældre.

Se mere
#3

Man skulle nok have været der

249,95 DKK

Tredje og sidste roman om Tue, der er blevet smidt på gaden uden nogen steder at tage hen. En rå og humoristisk fortælling om den totale rodløshed og forsøget på at finde hjem.

Se mere

Trilogien om Tue

299,95 DKK

Samlet udgave af de populære bøger om Tue, der vokser op på en gård for enden af verdens længste grusvej i Nørre Ørum. Faren skylder sin bror så mange penge, at han må sælge sin guldtand, og han er mere optaget af sine hunde end sine børn. Moren sidder helst i et mørkt rum hele dagen og spiller poker på nettet. Snart beslutter Tue sig for at prøve lykken i København. Men det er ikke nemt, når man kommer fra Jylland, ikke kender nogen og slet ikke har mulighed for forældrekøb.

Find den her

Andre bøger af Thomas Korsgaard

Ud over trilogien om Tue har Thomas Korsgaard skrevet flere andre bøger, der også er værd at udforske.

Tyverier (2019) er en novellesamling, hvori Korsgaard behandler temaer som hemmelighedsklammeri, ensomhed og håb gennem femten noveller. Bogen giver et indblik i betydningsfulde øjeblikke i forskellige personers liv og handler om at stjæle ting og sager og liste hemmeligheder ud af folk, uden at nogen opdager det.

Mente I det (2023) er en kortroman af Thomas Korsgaard, hvori han skildrer homofobi og de psykiske konsekvenser af at være offer for en hadforbrydelse. Bogen skildrer på præcis og indfølt vis hans oplevelse af stigmatisering og diskrimination samt hvordan det er at leve i en verden, hvor man ikke altid kan føle sig tryg. Der står ofte kun en enkelt eller ganske få sætninger på hver side i kortromanen. Den korte form giver det skrevne en større vægt, og historien bliver fortalt uden at være hverken for meget eller for lidt. Mente I det inviterer læseren til at tage sig tid ti at nyde Korsgaards formfuldendte sprog og lade sig berøre af denne tankevækkende beretning, der efterlader spor i sindet.

Thomas Korsgaards andre bøger i rækkefølge:

  1. Tyverier (2019)
  2. Mente I det (2023)
  3. Snydt ud af næsen (2024)

Minimund

149,95 DKK

En rørende komisk historie om at stå ved den, man er. Højtlæsningshit til børn, der er vilde med Gummi-Tarzan.

Se den her

Tyggegummidamen

149,95 DKK

Seks sjove historier, der med garanti giver dig et smil på læben og lyst til en tur i kiosken efter tyggegummi!

Se den her

Bien fra Malta

149,95 DKK

Den ensomme Mikael åbner sin kuffert. Op flyver en bi fra Malta. De bliver bedste venner lige indtil, bien finder en anden ven. En humoristisk og lun bog om det fantastiske ved at have en ven i sit liv.

Se den her

Drengen, der gik i et med tapetet og andre eventyr

229,95 DKK

Thomas Korsgaard har i samlingen skabt et dejligt finurligt og moderne univers, hvor han trækker på mange af de klassiske eventyrmarkører. Drengen, der gik i ét med tapetet og andre eventyr er en helt særegen samling fortællinger med mange dejlige karakterer og forviklinger, der giver stof til eftertanke og interessante samtaler hos både store og små. Og aldrig uden varme og håb.

Find den her