Bog & idéSpil

Yatzy

10 produkter
10 produkter
YATZY BLOK A6 3-PAK
RafleYatzy blok A6 3-pak
29,95 DKK
(0)
Yatzy blok A6 3-pak
Yatzy Blok A5 Til 6 Terninger 3 Stk
RafleYatzy blok A5 til 6 terninger 3 stk
39,95 DKK
(0)
Yatzy blok A5 til 6 terninger 3 stk
Dyre Yatzy
MMSPIL2FOR100
BrætspilDyre yatzy
59,95 DKK
(1)
Dyre yatzy
MEGA YATZY BLOK TIL 12 TERNINGER
BrætspilMega yatzy blok til 12 terninger
29,95 DKK
(1)
Mega yatzy blok til 12 terninger
JULE YATZY
MMSPIL2FOR100
BrætspilJule yatzy
59,95 DKK
(0)
Jule yatzy
BØRNE-YATZY
BrætspilBørne-yatzy
29,95 DKK
(0)
Børne-yatzy
Harry Potter Yatzy
KUN ONLINE
BrætspilHarry Potter Yatzy
129,95 DKK
(0)
Harry Potter Yatzy
Twice As Clever / Doppelt So Clever
KUN ONLINE
BrætspilTwice As Clever / Doppelt So Clever
179,95 DKK
(0)
Twice As Clever / Doppelt So Clever
Bang! The Dice Game
KUN ONLINE
BrætspilBang! The Dice Game
199,95 DKK
(0)
Bang! The Dice Game
Welcome To …
KUN ONLINE
BrætspilWelcome To …
249,95 DKK
(0)
Welcome To …

Yatzy

Det underholdende yatzy spil består af 3 ting. Et raflebæger, en pointblok samt en håndfuld terninger, som kan variere i antal alt efter hvilken udgave man spiller. Spillet kan spilles af minimum to og op til flere deltagere. Spillet er et terningespil, der trækker rødder til andre traditionelle terningespil.

Yatzy blev således opfundet i 1954 af et canadisk par, som kaldte spillet for ”The Yacht Game”, fordi de ofte spillede spillet på deres yacht sammen med alle deres venner. Spillet så således dagens lys, da det canadiske ægtepar henvendte sig til legetøjsmanden Edwin S. Lowe. Ægteparrets forespørgsel om en fremstilling af nogle gavesæt, som de kunne give deres venner. Derefter overtog Lowe rettighederne fra ægteparret i bytte for 1000 spilsæt. Et godt bytte for legetøjsmanden.

Sådan spilles Yatzy

Yatzy spilles ved at danne forskellige terningkombinationer ved brug af 5 eller 6 terninger. Disse terninger må kastes max 3 gange og minimum 1 gang. I et ideelt spil skal der opnås 15 forskellige terningkombinationer på 15 forsøg. Til slut er den spiller med flest point vinderen af spillet.

Man spiller for at opnå 1´ere, 2´ere, 3´ere osv. Hele vejen op til 6´erne, og her gælder det om at slå så mange som muligt af 1-6. Slår man f.eks. fire 5´ere, opnår man 20 point (4x5), som herefter føres til protokol på pointblokken.

Derudover skal man også opnå et par (2 terninger med samme antal øjne), to par, tre ens, fire ens, lille straight (terningerne skal vise 1-2-3-4-5), stor straight (terningerne skal vise 2-3-4-5-6), fuldt hus ( tre ens terninger og et par), chancen (subtotal af alle terningernes øjne) og til slut skal man opnå YATZY, her skal alle 5 terninger vise samme antal øjne. Dette er også det bedste man kan opnå, da man udover terningernes øjne lagt sammen, modtager 50 point som bonus.

De forskellige terningekombinationer kan opnås i vilkårlig rækkefølge. Fejler man uden at have opnået en af de ledige terningekombinationer, må man se sig nødsaget til at benytte sig af chancen. Er denne mulighed væk skal man i stedet strege eller føre 0 point på pointblokken, på en af de ledige kombinationer, og mister dermed også chancen for at få de point den kombination kunne have givet.

Sats alt hvad du kan for at få Yatzy eller spil sikkert. Uanset hvad du vælger, er du garanteret god underholdning og masser af sjov. Terningespillet er et hyggeligt og gammelt raflespil, kendt over hele verden, som kan nydes af hele familien, store som små.

Prøv også yatzy i en mega udgave, som en udvidet version af det klassiske spil. Her er der tilføjet nye og sjove terningkombinationer, som er med til at gør ekstra sjovt og udfordrende.

Variationer af Yatzy

Der er gennem tiden dukket flere forskellige måder op at spille terningespillet på. Prøv at spille spillet som ”same sequence” eller ”forced Yatzy”, hvor man skal opnå terningekombinationerne i en specifik rækkefølge, fra toppen og ned, for til slut at ende med at skulle slå Yatzy i sidste slag.

Spillet er anbefalet fra 8 år og op.