Drillenissen

Julen nærmer sig, og dermed nærmer tiden sig også, hvor nisserne vælter frem og er klar til at lave sjove drillerier. Vi giver her inspiration til alle drillenisser og deres hjælpere, som måske har lidt svært ved at finde på, hvad de skal finde på af løjer i år.

Husk, at alle drillenisser og deres hjælpere kan følge med i drillenissens løjer på Bog& idés Facebook-side hver dag i december, så de kan blive inspireret til, hvordan de skal udføre deres drillerier.

Drillenisse 24 dage

1.DECEMBER: Drillenissen elsker jul! Den starter derfor med at pynte flot op med noget julepynt et sted, hvor det måske ikke plejer at være – for eksempel i en snor over spisebordet.

2.DECEMBER: Drillenissen ved, at alle børn og voksne elsker guirlander. Så den har lavet en lang guirlande, den har hængt op i badeværelset, køkkenet, stuen eller måske endda på børneværelset.

3.DECEMBER: Drillenissen ELSKER gaver. Jo flere, jo bedre. Så pludselig er alt toiletpapiret pakket ind i gavepapir. Nogle gange har drillenissen pakket det hele ind og stillet pakkerne på bordet, andre gange har den pakket en enkelt rulle ind og sat den tilbage på holderen.

4.DECEMBER: Drillenissen kan godt lide at lave drillerier, hvor man bliver overrasket. Så denne gang har den i nattens mulm og mørke byttet om på grødris og havregryn i pakkerne. Det bringer smil frem ved morgenbordet, når der pludselig kommer grødris ud af havregrynspakken.

5.DECEMBER: Drillenissen har denne gang valgt et iskoldt drilleri. Den har nemlig lagt en masse underbukser i fryseren, så de nu er helt stivfrosne! Heldigvis var der enkelte underbukser, den ikke fandt, så der ikke er nogen, der skal få rundt uden underbukser på hele dagen.

6.DECEMBER: Drillenissen bestemte sig for at prøve at møblere lidt rundt. Den har derfor stillet alle spisestolene op på køkkenbordet. Eller måske har den været endnu vildere og simpelthen flyttet spisebordet eller stolene ind i stuen og hentet en lænestol ud i køkkenet.

7.DECEMBER: Drillenissen kan godt nogle gange føle sig ensom. I nat har den derfor tegnet forskellige ansigter på mandarinerne i frugtskålen og forvandlet dem til sjove legekammerater.

8.DECEMBER: Drillenissen kan godt lide at gemme ting. Og i nat har den valgt at gemme en masse legetøj – i køleskabet. Heldigvis vidste den, at var der god plads derinde lige præcis i dag, så der kunne være en masse bamser og legetøj.

9.DECEMBER: Drillenissen har en overraskelse i dag, som også kan ses i madpakkerne. Drillenissen har nemlig brugt udstiksforme og stukket flotte figurer ud af rugbrødsskiverne, så der er hul i rugbrødsskiverne. Selvsamme figurer har den brugt til at lave sjove madder til madpakkerne – den har måske også efterladt en lille sød ting sammen med madderne.

10.DECEMBER: Drillenissen er vild med at lege i sne. Men den kommer sjældent udenfor – og måske er der slet ikke noget sne! Så imens alle sov har den lavet en flot sneengel på bordet i kagekrymmelen.

11.DECEMBER: Drillenissen har altid elsket fester. Og i nat havde den inviteret alle bamserne til fest i stuen – de havde det så sjovt, så de slet ikke nåede at tage hjem, inden det blev morgen.

12.DECEMBER: Drillenissen synes, at der skal ekstra meget julestemning ind i hjemmet. Derfor har den i nat puttet gran i alle skoene og støvlerne ude i entréen.

13: DECEMBER: Drillenissen vil gerne nå at spise mange flere julekager. Derfor har den gemt bilnøglerne og vil kun give dem tilbage, hvis den får nogle pebernødder. Dem er der heldigvis nogle af i skabet, og drillenissen hvisker til mor, hvor nøglerne er gemt, så snart pebernødderne kommer frem!

14.DECEMBER: Drillenissen elsker at gå rundt på bare fødder. Den vil derfor gerne sørge for, at alle altid kan gå rundt i bare fødder. Så nu er der klippet hul i strømperne/strømpebukserne. Men den valgte nogle gamle nogle, så der er naturligvis nogle andre i skabet, der ikke er klippet hul på.

15.DECEMBER: Drillenissen kan godt lide de klassiske drillerier (især dem, som er hurtige at føre ud i livet) og især dem, der får børnene til at spærre øjnene op. I nat har den derfor tryllet mælken grøn med frugtfarve.

16.DECEMBER: Drillenissen har i nat valgt at lave et drilleri, der godt kan tage lidt tid at få ordnet igen om morgenen. Den har nemlig bundet alle snørebåndene på skoene i entréen sammen.

17.DECEMBER: Drillenissen kan godt lide at være hjælpsom ind imellem. Derfor har den stillet en skål med havregryn klar på morgenbordet – men i stedet for at bruge sukker har den brugt kagekrymmel til at drysse ovenpå.

18.DECEMBER: Drillenissen ELSKER julekager. Så i nat, imens alle har sovet, har den spist af kagerne fra kagedåsen, og den har grisset lidt, så der ligger krummer rundt omkring kagedåsen.

19.DECEMBER: Drillenissen har nok fået dårlig lidt samvittighed over, at den spiste af julekagerne i går. I nat har den derfor bagt nogle nye. Fordi drillenissen er så lille, og en pose/dåse med mel er så stor, så har den spildt noget på bordet og derefter trådt i det. Det har efterladt nogle fine nissefodspor. Måske drillenissen også har stillet en plade med kager i ovnen, hvor lyset er tændt, så man kan se, de lige er bagt.

20.DECEMBER: Drillenissen synes, der skal være en festlig start på dagen i dag. Den har derfor pyntet bilen eller cyklen med farvestrålende balloner – og måske også en smule gran for at give ekstra julestemning.

21.DECEMBER: Drillenissen kan rigtig godt lide at bo, hvor den gør. Den har derfor skrevet en sød besked, for eksempel ’god jul’ på spejlet i badeværelset med læbestift eller tandpasta.

22.DECEMBER: Drillenissen har været meget forsigtig i nat. Den har nemlig sneget sig rundt hos husets beboere og malet neglene på den ene hånd med neglelak. Der kan dog godt være nogle steder, hvor beboerne ikke sover så roligt, og her vælger drillenissen nogle gange at tegne et flot ansigt på maven med tusch i stedet.

23.DECEMBER: Drillenissen ved godt, at det er vigtigt at børste tænder. Men derfor kan den godt have det sjovt med tandbørsterne. Så i nat har den klippet hårene af alle tandbørsterne. Det er godt, at far/mor har nogle nye på lager.

24.DECEMBER: Drillenissen har virkelig nydt julen. Men i dag siger den desværre farvel og tak for denne gang. Det gør den med en lille skattejagt. Den har nemlig lavet et flot skattekort, hvor der er markeret en skat med nogle gaver – gaver, som godt må åbnes, inden det bliver aften.

Nisseting

Bestil nu og få gratis levering til alle vores butikker