Vælg den rette skoletaske

Find den rette skoletaske

Første skoledag er en rigtig stor dag for både børn og forældre. I Bog & idé glæder vi os til at kunne hjælpe familierne med at finde frem til den helt rigtige taske, der passer til børnenes fysik og praktiske behov i hverdagen, men også har et design, som får smilet frem i børnenes øjne. Vi giver dig gode råd til at finde den rette skoletaske til dit barn.


Hør ekspedientens råd

Hjælp dit barn med at pakke skoletasken, så den bliver pakket rigtigt med bøger og tunge ting tættest ind mod ryggen, og så barnet ikke slæber rundt på unødvendige bøger. Hos Bog & idé har vi et stort udvalg af skoletasker, og vores personale er uddannet i at hjælpe dig med at finde den rette taske, som kan justeres korrekt til dit barns størrelse. Vi anbefaler, at du og dit barn kommer ind i en af vores mange butikker for at prøve de forskellige modeller på. Det er en god idé at tage barnet med ned i butikken for at prøve modellerne, men forklar gerne hjemmefra, at det ikke er sikkert, at det bliver præcis den taske, som barnet helst vil have – det handler ikke kun om taskens udseende, men også om at den skal sidde godt på ryggen, være praktisk og holdbar i hverdagen.

Tænk på skoletasken som en vandrerygsæk

1. Er skulderstropperne bløde og behagelige?


2. Har tasken et hoftebælte, der kan spændes tæt til hofterne, så vægten fra tasken flyttes ned til det stabile bækkenområde?


3. Kan skoletasken justeres individuelt, udover hoftebælte fx også med en justerbar brystrem, så tasken altid sidder perfekt på kroppen – også når barnet er vokset? 

Køb gennemtænkt design

1. Hvis madpakken ikke skal blive kedelig i løbet af en lang skoledag, så kig efter tasker med et isoleret madkasserum.

 

2. Har tasken en medfølgende gymnastiktaske, som let kan hæktes på og tages af? Så bliver tasken måske ikke så let glemt, og barnet har hænderne fri, fx til at cykle. 

 

3. Har tasken små lommer, som gør det nemt at finde sine ting, fx et rum til penalhus, til vandflaske og andre små ejendele, fx nøgler.

 

 

En taske der holder længe

1. Hvordan er materialet – er det slidstærkt, smudsafvisende og vandtæt?  

 

2. Passer tasken også, når barnet om et halvt år går med tyk vinterfrakke?

 

3. Kan tasken passe til barnet i flere år, ikke bare i forhold til ergonomi, men også i sit design?

 

4. Har tasken reflekser, der sikrer høj synlighed i trafikken i de mørke måneder?