Bog & idéJulBlomsterdekorationer

Blomsterdekorationer

Med bare en smule øvelse kan du selv lave de flotteste opsætninger, buketter og arrangementer af blomster. Blomsterbinding er et kreativt hobbyprojekt, hvor du selv skaber dit eget personlige udtryk.

Vil du have en kompakt buket af købte blomster eller en vild buket af markens eller havens blomster? Har du yndlingsblomster i juletiden eller en yndlingsfarve til din blomsteropsats, og skal din dekoration eller buket stå på bordet juleaften? Så kan du finde en masse inspiration her hos os, uanset om det er til juledekorationerne med kalenderlyset, adventskransen eller bare til en helt simpel og hyggelig juledekoration.

Blomsterdekorationer

Brug naturens pynt i dit hjem og lav de smukkeste blomsterdekorationer
Binderi, Teknik, Design
BOEGERTILSTAERKPRIS
Binderi, Teknik, DesignDorthe Vembye
815,96 DKK
Indbundet
(0)
Binderi, Teknik, Design
Naturpynt dit hjem
Naturpynt dit hjemRenate Rosenmeier
199,95 DKK
Indbundet
(0)
Naturpynt dit hjem
Krans
KransLars Jon
269,95 DKK
Indbundet
(0)
Krans
Blomsterbogen
BlomsterbogenSabine Lemire
69,95 DKK
EBOG
(0)
Blomsterbogen
Blomster året rundt
Blomster året rundtClaus Dalby
299,95 DKK
Indbundet
(0)
Blomster året rundt
Blomster i vaser og skåle
Blomster i vaser og skåleClaus Dalby
99,95 DKK
Indbundet
(0)
Blomster i vaser og skåle
tree4

Adventsgaver

Find  adventsgaver til gode priser >>
tree 5

Find mandelgaven

Alle de gode idéer til mandelgaven >> 

Blomsterdekorationer

Find inspiration til de smukke julekranse og opsatser med blomster
Karen Blixens Blomster
Karen Blixens BlomsterLisbeth Hertel
259,95 DKK
Hæftet
(1)
Karen Blixens Blomster
Buket
BuketLars Jon
249,95 DKK
Hæftet
(0)
Buket
Vintertid og stjernestunder
Vintertid og stjernestunderPeter Bilde Fogh
299,95 DKK
Indbundet
(0)
Vintertid og stjernestunder
Claus Dalbys forår
Claus Dalbys forårClaus Dalby
299,95 DKK
Indbundet
(0)
Claus Dalbys forår
trae3

Julestjerner flet selv

Find stjernestrimler til de nye julestjerner >>

Blomsterdekorationer

Blomsterdekorationer bygges ofte ved hjælpe af oasis, som man fugter og lægger i sin opsats eller urtepotteskjuler. En juledekoration kan blive helt utrolig smuk og kan stå fremme hele julen i oasis. Om du er til blomsterbinding eller blomsterdekorationer, kan du finde inspiration til den kreative opgave i en af de mange bøger om blomster, som du finder her på siden.

At skabe sin egen jule- eller blomsterdekoration er en hyggelig opgave, om end den også kan være udfordrende alt efter, hvor svær en teknik du vælger. Hvad end du udfolder dig kreativt sammen med andre eller i en alene-stund, vil dét at kreere en juledekoration uden tvivl bidrage til glæde og julestemning. Hvis du ikke kan få nok af den skønne julestemning, kan du med fordel lade dig inspirere fra vores sider om julebag med lækre opskrifter eller finde ideer til gode julehistorier til både store og små.

Skab stemning med juledekorationer

Intet synger julen ind som en smuk og hjemmelavet juledekoration. En skøn juledekoration fungerer som den perfekte stemningsskaber i hjemmet, og ellers er det en af de mest oplagte veninde- og værtindegaver at give her i juletiden. Det er dejligt at modtage en flot og personlig juledekoration fra sin veninde og vide, at hun har brugt tid og energi på at lave netop denne smukke dekoration til dig, som kan stå flot og pynte hele december måned.

Der er ikke to juledekorationer, der er ens, og du kan vælge lige præcis det udtryk, du ønsker, at juledekorationen 2023 skal have. En juledekoration kan pryde hjemmet mange steder, men oplagte steder er på stuebordet, skænken eller for enden af spisebordet. Hvis du arbejder med at skabe dit eget udtryk og udfolde dine ideer på juledekorationen, vil du ikke være den eneste, der nyder synet. Hele familien og hjemmets gæster gennem julemåneden vil også have fornøjelsen af dit kreative mesterværk.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du skal i gang med juledekorationerne 2023. Mangler du inspiration til dekorationerne, finder du et stort udvalg af bøger hos os, hvori du finder inspiration, vejledning og den tekniske viden, du behøver, for at være klar til at kaste dig ud i projektet. Du kan finde materialerne til din juledekoration på blomstermarkeder, i skovbunde og i din egen have på træer og buske.

Bring naturen ind i hjemmet

Noget af det bedste ved at lave sine egne juledekorationer er, at du kan gå en tur i skoven og finde de nødvendige materialer til dekorationen. På den måde får du naturen helt ind i hjemmet, og du opnår samtidig et mere unikt og personligt udtryk i dekorationen, da du selv har udvalgt farver og elementer. Til trods for at vejret ofte er gråt i juledekorationssæsonen, gemmer naturen på de mest sprudlende farveflor, der kan overføres direkte til din juledekoration. Tænk bare på havens og parkens buske og træer, der bugner med farvestrålende bær på denne tid af året.

Ofte er det de klassiske farver som rød og grøn, der går igen i juledekorationerne år efter år, men farver som blå, hvid og orange lyser også op på denne årstid. Pynten er fin i sig selv, men du kan også vælge at spraymale noget af det i sølv eller guld, hvis du har andre pynteelementer i dekorationen som for eksempel julekugler eller bånd, der skal matche elementerne. Længere nede på siden finder du en liste med inspiration til pynt, du kan finde udendørs, så det er ekstra nemt for dig at plukke de bedste ideer.

Snebær, kristtorn og kogler

Årstiden for juledekorationer kommer i de smukkeste farver. Buskenes bær sidder som små lamper og lyser haven op. Grantræets grene er også kendt for sine stedsegrønne nåle, der tilmed spreder en skøn duft i hjemmet, når den pryder juledekorationen 2023.

Nedenfor finder du vores bus på, hvilke materialer du kan finde i naturen og med fordel anvende som pynt i årets juledekorationer:

  • Løse grankogler i forskellige størrelser
  • Grankogler på gren
  • Tørrede grene, for eksempel pile- eller eukalyptusgrene
  • Snebær, vinterbær, havtorn, kristtorn på gren
  • Hasselnødder
  • Mos
  • Stykker af bark
  • Grangrene

Her på siden finder du et bredt udvalg af bøger, hvori du finder inspiration til årets juledekorationer eller til at lave flotte julekranse til hoveddøren. Julekransen kan selvfølgelig også laves med flotte grene fra haven, kristtorn eller gran. En julekrans på døren giver en dejlig velkomst til hjemmets gæster, og det giver lidt ekstra julehygge og lys i mørket, hvis der for eksempel er en lyskæde viklet omkring.

Pynt til julebordet

Det er en sand fornøjelse at sætte sig til bordet under julefrokosten eller på selveste juleaften, når det er pyntet og står med det helt rigtige udtryk. For at ramme den helt rigtige stemning kan du lave flotte bordjuledekorationer, som passer i farverne til dugen, servietterne og spisestellet. Et gennemtænkt farvetema er et godt udgangspunkt for at skabe et smukt julebord. Uanset om du er til et overdådigt pyntet julebord med fokus på røde, grønne og gyldne nuancer, eller om du foretrækker det mere stilrene og nordiske udtryk med kølige farver som blå, sølv og hvid, fungerer juledekorationen som et fyrtårn, der samler temaet og sætter stemningen på den store aften.