5 måder du kan skabe nærvær på

1. Læg et puslespil

Sid sammen omkring det flotte motiv og find brikkerne, der passer sammen .

Mere nærvær

Nærvær er ikke noget, du kan sætte på to-do-listen, men noget, du bør sanse hver eneste dag i alle dine gøremål men særligt, når du er sammen med dine nærmeste. Du kan også være nærværende i din alenetid og fordybe dig med fokuseret opmærksomhed på nuet.
 
Nærvær er vigtigt for børns trivsel, for når du er tilgængelig og responderer kærligt på barnets henvendelse, så styrker du barnets selvforståelse og selvværd. Dit barn føler sig set og hørt og ikke blot kigget på. Nærvær skaber stærke og trygge relationer, hvor dit barn oplever en vigtig tilknytning. 

Læg brikkerne til et mesterværk

Mærk den terapeutiske virkning af at skabe noget sammen

2. Vær kreative sammen

Skab mønstre og figurer ud fra fri fantasi - alt er muligt

Mere til fantasien

Perleplader er både for store og små pilfingre og her er absolut ingen regler for mønstre og farver. Alt er tilladt, og selv som voksen kan du blive tryllebundet i processen. Tiden flyver afsted, imens du skaber dit eget farverige værk.  

For små hænder er det en god finmotorisk øvelse, der samtidig styrker koncentrationsevnen og udfordrer fantasien. Nogle perleplader kan klikkes sammen, så du kan skabe et stort livagtigt portræt eller et kunstnerisk billede til væggen. 

Hama har midi perler i 64 forskellige farver fra guld, sølv, bronze, hudfarver, gennemsigtige til perler, der lyser i mørke og til de helt almindelige basisfarver. 

 

3. Bag sammen

Skab smag, duft og fint pynt sammen - det er kvalitetstid

Kagetid

Køb nu

Gaveidé

Byg din egen lagkage

Byg din egen lagkage

Sæt opskrifterne sammen, så de passer dine smagsløg. Vælg mellem gode gamle og nye klassikere. Byg en lagkage fra bund til top og gå på opdagelse med helt nyt og anderledes fyld.

Mere til fantasien

De fleste børn nyder at være med i køkkenet og opleve boller, der "skal males med æg", brød der hæver til dobbelt størrelse eller at få lov at slikke skålen, når der bages en kage. I en travl hverdag har du sikkert nogle gange svært ved at få kvalitetstid med dine børn, men hvor er det skønt for alle, når det endelig sker.

Tag tiden til nærvær i køkkenet, lav flødeboller, bag lækre kager eller brød og boller til hele familien. Skab en himmelsk duft i hjemmet og vent på smagsprøverne, som er hele arbejdet værd. 

Du kan lade dig inspirere af bagedystdeltagernes kreationer på denne side

 

Mere til fantasien - bag sammen

En kage kan samle alle slikmunde som et kreativt projekt

4. Læs sammen

Intet føles bedre end en magisk læseoplevelse

Mere gåsehud

Husker du, at din klasselærer læste et kapitel højt hver dag af Krumme og Yrsa? Der var total ro i klassen og alle lyttede med stor interesse, hvorefter I tryglede læreren om at læse endnu et kapitel. Kan du huske følelsen indeni? I din fantasi fortsatte historien og du tænkte over, om Krumme turde kysse Yrsa i næste kapitel.

Når du er brændt  varm på en bog, er den ikke til at slippe igen. Glæden opstår, når du vælger bøger, som svarer til alder og interesser. Følelsen glemmer du aldrig igen, men kan give den videre til næste generation med magiske læsestunder. Har du brug for lidt rådgivning, så kig på læseglæde i børnehøjde og læsning efter klassetrin. Tag tiden til læsning, sluk elektronik og skab gåsehud, spørgsmål, forargelse, glæde og grin. 

5. Spil brætspil

Fordyb dig med hele familien i et sjovt brætspil - grin sammen

Mere leg

Samhørighed er en unik følelse af lykke og befrielse. Følelsen kan næsten være euforisk og kan opstå i et fællesskab, hvor du har noget sammen med andre. Når du spiller på hold, arbejder sammen, griner, græder, vinder eller taber i samspil med dine familiemedlemmer eller gode venner, så mærker du samhørighed. 

Samhørighedsfølelsen er vigtig for os alle, for her deler vi skuffelser over fiaskoer med hinanden, vi føler os ikke udenfor og vi lærer at værdsætte hinandens forskelle og fælles værdier. Det er ikke alle aktiviteter, der behøver foregå uden for huset. Nogle dage lægger op til hjemlig hygge, varm kakao og at familien samles om et brætspil, hvor I skal anvende strategi, hjælpe hinanden, bruge kropssprog, drillerier og ikke mindst arbejde sammen.

Spil mere, har du glemt, hvor sjovt det er?

Køb dit spil online med gratis fragt til din lokale Bog & idé

Leg sammen, kan du huske, hvor meget man griner?

Køb dit spil online med gratis fragt til din lokale Bog & idé