Bøger om venskab

Venskabsbøger 0-5 år

Bøger om venskaber, om at finde venner og hvordan man er en god ven

Venskabsbøger 13 år fortsat

Spændende bøger om venskaber og alle de ting der kan sætte disse venskaber på prøve

Fagbøger om venskab

Fagbøger om alt hvad venskab kan indebære til børn i alle aldre, samt aktiviteter man kan lave sammen

Bøger om venskab

Venskaber er noget som børn former meget hurtigt, når først de begynder at blive socialiseret i enten vuggestue eller hos dagplejeren. De skaber venskaber med pædagoger, men også i særdeleshed til de andre børn, de omgås. De første venskaber, som børn former, er meget ukomplicerede og uskyldige, hvor man starter mere eller mindre fra samme udgangspunkt. Men det er vigtigt at bakke op om barnets første venskab, da det er her de lærer at dele, blive enige om legen og lære at blive gode venner igen, når man har været uvenner. Det er stort at besøge sin første ven. Der findes bøger om venskab, som er specielt egnede til de mindste. Mimbo Jimbo besøger en ven er et forslag til en god bog om venskab.

Barnets første venskab skaber meget stærke følelser, på sammen måde som den første forelskelse. Derfor kan barnet lide et stort afsavn, hvis venskabet brydes, hvis det ene barn eksempelvis flytter væk. Heldigvis kommer børn sig hurtigt efter et brud, når de er i vuggestue- eller børnehavealderen. Det første venskab kan blive livslangt, hvor de fortsætter sammen gennem skole- og gymnasiealderen. Mange af de gode gamle klassikere, er bøger om venskab, som vi alle husker. Pippi, Rasmus Klump, Cirkeline og Peter Plys er alle bøger, der handler om det stærke venskab.

Venskaber er vigtige for os mennesker, da vi er flokdyr. Venner giver os et netværk og fundament i livet, som gør, at vi ikke føler os ensomme, og som hjælper os med at vokse. Venskaber er identitetsskabende og med til at forme vores personligheder. Men jo ældre vi bliver, des mere skal der til, før vi danner et venskab til nogen. Nogle gange handler det om en fælles interesse, der skaber et fundament til et venskab, andre gange er det tilfældigheder. Der findes mange gode bøger om venskab, som opstår til en fælles sport, til spejder eller i en ny klasse. Mange bøger om venskab er god læsning, for børn i alderen 8 år og op. Her er det vigtigt at knytte de gode venskaber.

Vi har samlet en masse gode serier, historier og faktabøger om venskaber, som dit barn kan relatere til og lære lidt af. Nogle af historierne kan give stof til eftertanke og lære dit barn om de mange forskellige sider af venskaber. Nogle af historierne kan også hjælpe med, hvordan man løser de konflikter, der kan opstå, hvordan man bliver en god ven, eller bare generelt de sjove oplevelser der tit opstår mellem venner.