Bøger til drenge

Tom Gates

Tom Gates er en helt almindelig dreng, der går i 5. klasse, og i bøgerne ser vi verden fra hans synspunkt. Han beretter om de sjove ting, han oplever; hans irriterende storesøster Delia, hans venner, og den søde pige Amy. Sjov og spændende læsning til børn i alderen 10-12 år.

Alfred og gabestokken

Alfred og gabestokken er et moderne eventyr om at være anderledes, om at være barn og voksen og om forelskelse og frihed. Og er på ægte eventyrvis krydret med en dejlig humor. Jesper Wung-Sung, forfatter til denne bog, vandt i marts 2019 Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger, for netop denne bog. Fortællingen egner sig godt til børn i alderen 10 år og op. . 

Wimpy Kid

Wimpy Kid er en sjov og ultrapinlig serie om Greg Heffley, der selv ved, at han er født til storhed og berømmelse, men må henslæbe sit liv på en skolebænk, indtil resten af verden også får øje på hans talent. Virkelig sjov og god læsning til børn i alderen 8-12 år.

Drengebøger til alderen 8-12 år

Spændende og sjove historier til drenge i situationer der ligger både tæt op af virkeligheden og meget langt fra

Drengebøger til alderen 13 år og op

Spændende historier og serier med alt fra fantasy og gys til virkelighedsnære fortællinger og verdener

Gamer Royale

Det er historien om gameren Marius Smith, som efterhånden har spillet det meste. Efter et spil med den mystiske Gamer_Royale bliver Marius’ evner dog sat på lidt af en prøve, da han bliver hvirvlet ind i en verden fuld af sære skurke, hurtige biler og altid lurende farer. Verden er oppe imod en ny, ond og usynlig supermagt, der er ved at spinde et net af terror og død ud over hele kloden. Men vi har et hemmeligt våben i denne krig. Det er bare ikke blevet testet endnu. Dét er nemlig et job for en gamer. Dette er den første bog om GamerAgenterne.Serien om GamerAgenterne er udgivet i Læs løs 8, med en lix på 21 og fra 10 år

Arlo Finch

Arlo Finch troede, at man som ranger bare skulle binde knob, lave ild uden tændstikker og klare sig alene i den vilde natur. Men da han, hans mor og hans søster flytter til en lille, vejrbidt by i det fjerneste hjørne af Colorado, opdager han, hvor meget han tog fejl.Han får hurtigt lært det mest basale – såsom at lave tordenklap, fingerlys og at identificere overnaturlige dyr. Men han får brug for at lære mere.... Historien om Arlo Finch er både rørende, medrivende, humoristisk og til tider dramatisk og uhyggelig. "Arlo Finch i flammernesdal" er første bind i en trilogi. Bogen egner sig godt fra 9 år og op.

A.S.P.E

Den dag Silvius ved en fejl springer sin lærers laboratorium i luften, tror han, at alt er slut. Han frygter mere end noget andet at blive sendt hjem til sit kedelige normale liv som grevesøn på verdens kedeligste slot. Til hans store held dukker troldkvinden Erina op og tilbyder ham at blive hendes lærling. Det betyder, at han skal ud på  vilde eventyr, se de ondeste monstre i øjnene, lære at lave ildkugler – og få tre venner, der er (næsten) lige så seje som ham selv! Bogen egner sig godt til børn fra 10 år og op.

Bøger til drenge

Drenge gennemgår ting og udvikler sig anderledes på mange punkter end piger og derfor er det nogle gange rart for drenge at kun at læse bøger henvendt til drenge. Eller for den sags skyld at læse fortællinger og serier hvor drenge eller mænd er hovedroller, da det tit er nemmere for drenge at relatere til. Det er også rart for drengene at kunne finde fagbøger, der kun handler om drenges udvikling, deres pubertet, seksualitet og lignende.

Fortnite, PlayStation, gaming eller sport fylder generelt meget i drenges hverdag i dag. Drengestreger og action er en del af drenges liv. Små drenge er typisk fascineret af superhelte, biler, maskiner, byggeklodser og af at klatre i træer, her findes der utallige bøger til drenge om emnerne. Drenge udvikler ofte deres sprog senere end piger, har ofte en mere matematisk tilgang til tingene, er mere fysisk aktive og har et større behov for at få brændt deres energi af. De er mere impulsive og ofte ”løses” konflikter fysisk i stedet for verbalt. Drenges koncentrationstid er generelt kortere end pigers og derfor skal bøger fange før de bruger mere en 15 minutter på at læse.

Siden med bøger til drenge er lavet til drengeforældre, der søger bøger og information om drenges udvikling eller bare bøger, som drengene vil interessere sig for. På siden her kan du og din dreng finde alt fra fagbøger om drenges udvikling, pubertet, gaming, til sjove og spændende historier og serier om drenge. Der er noget for enhver smag, hvad enten det er action-fyldte fortællinger, historier fyldt med humor eller lidt mere virkelighedsnære fortællinger. 

Fagbogen Drengenes guide til puberteten af Phil Wilkinson en rigtig god bog for både dig og din dreng, der ønsker at få en bedre forståelse af hvad der sker, når puberteten sætter i gang og hvad man kan forvente. Bogen er meget lige til, enkel og uden det store drama og en super god bog til at forberede sig på puberteten.

Hvis din dreng er mere til action og spænding, er serien om Percy Jackson af Rick Riordian et rigtig godt bud. Den første bog i serien handler om unge Percy Jackson, der finder ud af, at han er en Demi gud og barn af havguden Poseidon. Han kommer på en skole for Demi guder, får venner og mens han er der, bliver Zeus´ lyn stjålet og hans mor kidnappet. Sammen med hans venner prøver han at finde lynet og moderen. Serien om Percy Jackson er på 5 bind, som alle er lige spændende med masser af nye eventyr og udfordringer. Den egner sig godt til unge i alderen 12 år og op.