Sigurds Bjørnetime

Vind signeret bog af Sigurt

Sigurd fortæller

Fortællinger til børn i alderen 5 -100 år. Bestil nu og vælg gratis levering til din lokale Bog & idé

Sigurds lærerige spil og geniale godnathistorier

Sigurd er en inspirerende læremester i alle skolens discipliner

Sigurd fortæller

Sigurd blev på et tidspunkt ringet op af en præst, som spurgte ham, om ikke han ville skrive en børnebibel. Det blev til en masse tanker, før han endeligt besluttede sig for projektet. Præsten nedsatte et præstepanel bestående af seks præster, som Sigurd mødte indimellem, hvor de drøftede indholdet, for at det kunne blive formidlet i børnehøjde. Bogen ’Sigurd fortæller bibelhistorie’ blev til som fortællinger til børn. Det skulle ikke være en almindelig bibel med forkyndelse, men det skulle være de gode fortællinger. Gud har ikke skabt verden, han har opfundet verden. Sådan fortæller Sigurd i sin første bog i serien af "Sigurd fortæller" bøgerne.

Sigurds yndlingsforfatter

Alle vi børn i Bulderby og de andre fantastiske fortællinger

Sigurds fortællerglæde

Da Sigurd selv var barn, elskede han meget at få fortalt historier. De bedste kom fra morfaren, som havde været med under krigen, hvor man lagde bomber ud på skinnerne, så tyskernes toge sprang i luften. Yndlingsforfatteren var helt klart Astrid Lindgren, hvor specielt den hyggelige stemning og børnenes sammenhold i ’Børnene fra Bulderby’ skabte gode følelser.

Han standsede op på et tidspunkt i sit voksenliv og tænkte over sig selv og sine evner. Hvad ønskede han egentligt at videregive til børn. Hvad er det vigtigste, vi som voksne kan give videre til vores børn? Hvad er det vigtige i tilværelsen? Sigurd mener, vi skal fortælle børn historier og vi skal give børn vores viden. Børn er ikke fordomsfulde, så fortæller du dem ting med overbevisning, bliver de på den måde fodret med ny viden. Børn har ikke truffet valg endnu, kun hvis de har haft dårlige oplevelser med noget. Det er så dejligt at arbejde med børn, fordi de ikke fordømmer os på forhånd.

Sigurd mener, at vi skal huske på, at børn har alle de samme følelser som os voksne; kærlighed, jalousi, angst, forvirring, glæde og begejstring, så når man skriver en børnebog, skal man helt ned på børnenes niveau. Sigurd arbejder derfor bevidst på at vælge de ord, som kan få børn til at læse mere. 

Fordybelse, fortællerglæde og ro er sundt for børn i disse tider, hvor de er rastløse og hele tiden skal underholdes. De vælger selv de digitale medier, men får du dem væk fra dette, kan du skabe mirakler hos barnet, som skal imødekommes med nærvær og en god bog. Det er så fedt at præsentere noget for børn, som de ikke tror, de skal høre. På den måde kan du få de mest urolige børn ned i gear. Alle Sigurds bøger henvender sig til alderen 5 – 100 år, så der er således noget at lære for både børn og voksne. Bøgerne er meget anbefalelsesværdige og du vil uden tvivl lære noget nyt undervejs.