Sense-kuren

Gør op med kalorietællingen

Sense kuren tillader at du kan nyde god mad, og deltage i festlige arrangementer uden at skulle bekymre dig. Hovedkonceptet i Sense er, at du bruger dine hænder som måleenhed, og så spiser du tre fornuftige hovedmåltider om dagen, bestående af 3-4 håndfulde varieret mad. Det handler således om maden, mængderne, og de mål du sætter dig.

Sense-kuren gør op med kalorieoptælling og vejning af maden. Konceptet med at bruge hænderne som målenhed er enkelt og nemt. Sense består af enkel og velsmagende mad, som alle kan mestre. Det er vigtigt at få spist varieret, og kosten skal bestå af masser af grøntsager og protein, og så skal der skæres ned på de sukkerholdige madvarer. Du kan således sagtens spise dine yndlingsretter, de skal bare modereres således at du indtager den rette mængde protein, grønt, stivelse og fedt.

Kvinden bag Sense

Suzy Wengel er kvinden bag Sense slankekonceptet, og hun har stor personlig erfaring med kuren, da hun selv har tabt 40 kilo ved at anvende principperne. Hun har uddannet sig til kostvejleder, og tager rundt i Danmark som foredragsholder. Ydermere er hun medejer af Center for vægttab på Fyn. Suzy har udgivet en række bøger der alle centrerer sig om Sense konceptet. Sense bøgerne hjælper dig med en kostplan, og så er de selvfølgelig fyldt med masser af lækre opskrifter. Du får hjælp til at tilpasse kosten til din hverdag, således at det er nemt at gå til.

Sense-kuren er ikke en mirakelkur der lover guld og grønne skove, du skal være villig til at foretage nogle ændringer i din kost, men hvis du bruger lidt tid på at sætte dig ind i konceptet, så vil du hurtigt kunne implementere principperne i din hverdag, og tage fat på en sundere hverdag med varieret kost og mere overskud, samt et varigt vægttab. Har du indimellem behov for at madlavningen går stærkt, så er opskriftbog nummer 2 ”Plan B – de hurtige retter” noget for dig. I denne får du hurtige og lette forslag til retter der kun kræver 5-15 minutters forberedelse. Den tredje opskriftsbog ”Mere grønt” hjælper dig med at implementere flere grønstager i din kost.

Slank med fornuft

”Sense – slank med fornuft” er den første bog, og med denne vil du få en grundlæggende forståelse for ideen bag Sense, og samtidig få tips og tricks til at indarbejde konceptet i din hverdag. Bogen indeholder kostprogram, kostdagbog, indkøbsguide, måltidseksempler, måleskema, og links til hjælpevideoer som kan ses på Sense hjemmesiden.

Når du har sat dig ind i konceptet med denne bog, så anbefaler vi at du tager et kig på nogle af de skønne opskriftbøger som Suzy Wengel har udgivet. De dækker forskellige temaer så som opskriftsbog nummer 1 ”44 små og store retter”, som viser hvordan du kan bruge Sense konceptet til alverdens retter, både de små hverdagsretter og de store festmåltider.