Sund kost

Der er mange kure at vælge imellem, hvis du ønsker at tabe dig eller kickstarte en helt ny livsstil. Vi giver dig et overblik over de mange slankekure, hvor du kan finde litteratur, der passer til. Er din drøm at tabe dig, eller ønsker du at få øget velvære, find den kur, der passer til dig. Rigtig mange går rundt med et ønske om at tabe sig 5-10 kg. Der findes utallige muligheder for en slankekur, eller en livsstilsændring, som på den lange bane vil opfylde dit ønske. Hos Bog & idé har vi slankebøger og kogebøger om LCHF, Pæleo/stenalderkost, Sensekuren, Juicekure med smoothie og juice, Mad til glade tarme, 5:2 kuren samt mange flere. Læs med nedenfor og find den kur, der vil passe dig og din livsstil. 

Juicekur

Hvad er en juicekur? En god blender er udgangspunktet for at gennemføre en juicekur. Juicekure er baseret på, at man lever en periode af blendet frugt og grønt og derfor afløser alle normale måltider med sund juice og smoothie. Med en juicekur kan man tabe sig og udrense kroppen for affaldsstoffer. Kuren på smoothie og juice er fyldt med mineraler og vitaminer. En juicekur kan også være et springbræt til en ny sund livsstil. Der findes et stort udvalg af kogebøger om juicekure og sunde smoothies. 

Juicekur - slankekur eller livsstilsændring

Blend grøntsager, nødder, bær og frugt til smagfuld juice og smoothie

Sensekuren

Sensekuren er endnu en livsstilsændring og ikke en ekstrem kur, som gør livet surt. Sensekuren bygger på maden, mængderne og målene, hvor det er håndfulde du skal fokusere på og ikke bagevægtens mål. Sensekuren bygger på naturlige og sunde råvarer, som giver mæthed. Maden er velsmagende og nem at lave. Dine yndlingsopskrifter kan indgå i Sensekuren, du skal blot justere dem og spise tre gode måltider om dagen. Du kan læse om kvinden bag Sense slankekonceptet Suzy Wengel, hun tabte selv 40 kg ved at anvende principperne. Læs her


LCHF - mad uden sukker, stivelse og korn

LCHF er en engelsk forkortelse af LOW CARB HIGH FAT, hvor det gælder om at spise få kulhydrater og meget fedt. Alle måltider sammensættes af grønt, protein og fedt. Når du lever under LCHF principperne, spiser du rigtig smør, fløde, græsk youghurt 10%, mayonnaise og andet naturligt fedt. LCHF er en livsstilsændring, hvor man udelukker sukker, stivelse og korn fra sin mad. Nødder og bær indgår i LCHF, hvor du udelader frugt. Oplever du svingende blodsukker og hyppig trang til at spise sødt, kan LCHF være vejen frem for dig. 

LCHF kogebøger

Low Carb High Fat er konceptet hvor du undlader korn, sukker og stivelse i din kost

5:2 kuren

Når du følger 5:2 kuren spiser du normalt i 5 dage og derefter har du 2 dage med let faste. På fastedagen må du spise mellem 5-700 kalorier. Vil du leve sundt og samtidig slanke dig, er 5:2 slankekuren måske noget for dig. Her lever du livet, spiser godt og stresser ikke dig selv med at tælle kalorier, veje mad eller afholde dig fra ingredienser. 5:2  kuren er i al sin enkelhed god til dig, som er en livsnyder. 

5:2 kuren

5 dage med dine normale måltider og 2 dage med moderat faste

Slankekure og livsstilsændringer

Flere gode veje til en sund og slank livsstil