Gode grunde til at forkæle din far

Forkæl din far

Læs her hvorfor..

På mange områder fungerer mænd og kvinder forskelligt. Vi giver dig her nogle af forskellene og dermed ekstra gode grunde til, at din far skal forkæles.

Din far er helt sikkert god til at lappe cykler, sætte hylder op og give lange, varme kram. Det er selvfølgelig i sig selv grund nok til, at han skal forkæles godt og grundigt på Fars dag den 5. juni. Men der er også andre grunde, der gør, at han helt sikkert har brug for noget forkælelse.


1: Mænd har flere svedkirtler end kvinder
Din far giver sig helt sikkert altid for dig og knokler så sveden driver af ham. Og det er der en helt naturlig forklaring på. Mænd har nemlig flere svedkirtler end kvinder. De kommer derfor hurtigere til at svede. Også denne evne, der gør det nemmere for mænd at komme i god form.


2: Mænd ser ting anderledes end kvinder
Synes din mor også, at din far er dårlig til at lede efter ting? Så er der en helt naturlig forklaring på, at hun synes det. Mænd og kvinder ser nemlig verden forskelligt. Kvinder ser bredere, mere præcist og flere ting på én gang over korte afstande. Kvinder kan nemlig se i en bue af 45 grader til hver side af hovedet og over og under deres næse. Mænd har på den anden side det, der kaldes tunnelsyn. De ser længere og mere præcist lige frem for sig over længere afstande. Det er det, der gennem historien har gjort dem gode til at gå på jagt, køre bil og lignende. Men ikke til at lede efter din mors tabte ørering på gulvtæppet.


3: Mænd husker på andre ting, end kvinder gør
Kvinder er generelt bedre til at huske, hvor nøglerne til bilen ligger, eller hvordan ting dufter. Det vil altså sige, at når din far kommer hjem med den forkerte parfume til din mor, fordi han troede, det var den, hun brugte, så er han lovligt undskyldt. For han troede helt sikkert, at det var sådan, hun plejer at dufte ved festlige lejligheder. Til gengæld er han langt bedre til at huske ruter, så hvis du farer vild et sted, er der altid størst chance for succes ved at ringe til far.


4: Mænd er ikke så gode til at identificere følelser som kvinder
Har du prøvet at surmule i det skjulte for at opnå noget fra din far, uden har reagerede? Så er det muligt, at han simpelthen ikke har afkodet dine følelser, altså har du ikke surmulet nok. Mænd er nemlig dårligere til at afkode følelser end kvinder. Så hvis du føler, din far nogle gange ikke har taget sig nok af dig eller givet dig en krammer ud af det blå, når du havde brug for det, så kan det være, han er biologisk undskyldt.

 

Der er altså stor forskel på den måde, mænd og kvinder fungerer. Så hvis du nogen sinde har skældt ud på din far, fordi han ikke har kunnet finde, hvad du har sat ham til at lede efter, hvis du og din mor har rullet med øjnene af ham, da duften af din yndlingsbamse fra barndommen ikke mindede ham særligt om noget, hvis du var irriteret på ham, da han ikke lige så, at du var i dårligt humør i tirsdags, eller hvis du glemte at rose ham for hans hårde arbejde, sidst han smækkede en hylde op for dig, så forkæl ham ekstra meget på Fars dag den 5. juni. 

Find inspiration til fars dags gaver her! eller tag et kig nedenfor. 

Bøger til mænd

Ved du ikke hvad du skal købe til ham? Find god læsning her.