Bog & idé

Altid en god idé

Tiden flyver. Husk hinanden

I en tid, hvor vi alle higer efter mere tid, ønsker vi i Bog & idé at fremme nærvær og kvalitetstid. Det handler om at skabe øjeblikke i hverdagens travlhed og sætte pris på tiden med vores nære og kære.

Vi kan alle have brug for en påmindelse om netop det, og i Bog & idé ønsker vi at inspirere dig til at tage dig tid til det, der betyder mest: nærvær med dem, du elsker. Det er ikke kun et slogan; det er vores løfte til dig om at hjælpe med at finde nærvær.

Vi kender det alt for godt. Den dårlige samvittighed over tiden, der forsvinder mellem hænderne på os og ud i det store, flygtige cyberspace. Vi vil virkelig gerne være mere nærværende og til stede for vores kære.

Alligevel bruger en teenager i gennemsnit over seks timer om dagen foran en skærm, og børnehavebørn knap to*. Og vi voksne, der arbejder ved computere, langt mere.

Skærmtid er ikke nødvendigvis spildtid – og skærmen er ikke vores fjende. Men fornemmelsen af aldrig at være koblet helt ud; at man ikke føler sig fri af det, der foregår online, selv når skærmen er slukket, betyder, at vi kan have svært ved det med nærværet.

Lad os sammen tage et skridt tilbage, sætte pris på nu'et og på hinanden, og minde os selv om, at det altid er en god idé at vælge nærværet.

 

Bog & idé

ALTID EN GOD IDÉ

* Børne- og Undervisningsministeriet 2020: www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/rbl/2020/200320-vi-har-drevet-den-digitale-udvikling-frem-i-bedste-mening--men-det-er-tid-til-at-stoppe-op )

Vidste du, at også store børn elsker at få læst højt?

I mange familier stopper godnatlæsningen, når børnene begynder at kunne læse selv. Men det er faktisk en rigtig god idé, at blive ved. Glæden ved at få læst højt falder nemlig ikke, selvom barnet bliver teenager! Samtidig viser undersøgelser, at højtlæsning gavner både læseevner, indlæringsevner og ordforråd.

Læs mere
Spil er altid en god ide

Hvornår er du sidst blevet slået hjem af en 6-årig?

Spil er fantastiske til at bringe mennesker sammen. Og de kan mere end at underholde. De kan stimulere kreativitet, kompetencer og hukommelse og give jer mulighed for at opdage nye evner og egenskaber hos hinanden. Måske er din kæreste en formidabel tegner, eller måske er familiens yngste den, der ved mest om formel 1-biler.

Se mere
Krea er altid en god ide

Sæt hjernen på pause og brug hænderne

Kan du huske følelsen, når du gav en tegning til far eller mor, og så den hænge på køleskabet bagefter? Det er noget særligt, når man skaber noget, der kan glæde andre – og samtidig har processen en værdi i sig selv. Kreative projekter kan have en næsten meditativ effekt og giver dig mulighed for at bruge nogle af de evner, du måske ikke udnytter så tit.

Se mere
Læsning er kvalitetstid

Forkæl dig selv med kvalitetstid

Vidste du, at læsning kan være med til at styrke hjernen, sænke stressniveauet og gøre dig mere empatisk? Forskning viser nemlig, at det at læse aktiverer forskellige dele af hjernen og øger blodtilførslen til de områder, du bruger, når du skal koncentrere dig. Derfor er det en god idé at prioritere kvalitetstid med en god bog.

Læs mere

Vi vil gerne fremme nærvær og kvalitetstid for udsatte børn i Danmark. Derfor støtter vi:

Læs mere
Læsning 2. klasse

Læseuniverset

Læseuniverset møder børnene dér, hvor de er. De har fokus på at variere læringsprocessen og skabe optimale rammer for læseglæde, uanset barnets niveau.

Læs mere
Børns Vilkår spot

Børns Vilkår

At hjælpe udsatte børn i Danmark er Bog & idés hjertesag, og vi vil gerne gøre en forskel for de børn, der dagligt kæmper med forskellige udfordringer, som gør det svært at være barn.

Læs mere
Julemærkehjemmene

Julemærkehjemmene

Alt for mange børn i Danmark mistrives. De føler sig forkerte og udenfor. Bog & idé støtter Julemærkehjemmene, fordi ingen fortjener en hverdag fyldt med ensomhed og ondt i maven. Når børn kommer på Julemærkehjem, får de hjælp til at finde deres styrker og opbygge deres selvværd, så de igen kan indgå i fællesskaber. Og de nye kompetencer og vaner følger med børnene hjem.

Læs mere

Altid en god idé