Prisvindende bøger

MARTHA prisen

MARTHA prisen uddeles hvert år af Bog & idé til den forfatter, som modtager flest stemmer fra de besøgende i Bog & idés butikker samt på www.bogogide.dk.
Du kan finde tidligere vindere af MARTHA prisen og stemme på årets vinder ved at følge linket her MARTHA prisen

 

Bøger af tidligere MARTHA prisvindere

MARTHA prisvindere 2013-2017

De Gyldne Laurbær

Vinderen trækkes efter afstemning fra samtlige danske boghandlere. På grund af prisuddelingen i januar måned benævnes prisen i aviserne ofte med det årstal, hvor uddelingen finder sted, men årstallet herunder refererer til det år, hvor bogen er udgivet. Se listen her.

De Gyldne Laurbær

Prisvindere fra 1992-2015

BogForums Debutantpris

Debutantprisen, BogForums Debutantpris, er en litterær pris, som tildeles en debuterende skønlitterær forfatter. Prisen uddeles til bogmessen i BogForum. Modtageren udpeges af repræsentanter fra bogbranchens forskellige grene. Se listen her BogForums Debutantpris.

Bogforums Debutantpris

vindere af Bogforums Debutantpris

Glasnøglen

Prisen uddeles af Det Skandinaviske Kriminalselskab. Prisen er opkaldt efter en roman af Dashiell Hammett. Prisen gives for den bedste nordiske krimi i det foregående år. Prisen uddeles i forbindelse med selskabets årsmøde. Her finder du vindere af Glasnøglen fra 1992 til i dag.

Vindere af Glasnøglen

Glasnøglen fra 1992 - i dag

Palle Rosenkrantz Prisen

Prisen uddeles af Det Danske Kriminalakademi. Prisen er opkaldt efter Palle Rosenkrantz (1867-1941), der almindeligvis anses for den første danske kriminalforfatter. Her finder du vindere af Palle Rosenkrantz Prisen.

Vindere af Palle Rosenkranz

Palle Ronsenkrantz prisen frem til 2018

Weekendavisens litteraturpris

Weekendavisens Litteraturpris er som navnet antyder en litteraturpris, der uddeles af Weekendavisen til årets bedste danske bog. Weekendavisens litteraturpris uddeles i slutningen af januar måned året efter tildeling. Her finder du vindere af Weekendavisens Litteraturpris


Weekendavisens litteraturpris 

Tidligere vindere - årets bedste danske bog

Akademiets Store Pris

 Akademiet uddeler hvert år et antal priser, herunder Det Danske Akademis Store Pris, der almindeligvis regnes for landets fornemmeste anerkendelse af et forfatterskab. Prisen gives for et forfatterskab som helhed. Her finder du vindere af Akademiets Store Pris gennem tiderne. Akademiets Store Pris 

Bøger af tidligere vindere