Henkogning
Alle de nyttige bøger om hjemmelavet marmelade og syltetøj
I Danmark har vi tradition for henkogning, det vil sige vores bedsteforældre havde hyldevis med lækkerier på glas, som var syltet efter sommerens høst. Henkogning er faktisk ikke så svært og vi husker alle de forskelligartede syltetøjs-glas, som stod placeret i viktualierrummet side om side dækket med stramt tykt film og gummibånd om kanten. Dengang havde bedstemor ikke patentglas til henkogning, men der var et stort varieret udvalg af krukker og glas.
Syltetøj og marmelade
Henkogning af bær og frugt til efterårets syltetøj og marmelade
Brug sommerens bær
Andet sylt
Henkogning og syltning af bær og frugter
Da vi alle fik fryser i hjemmet, blev henkogning desværre en smule yt, men alle der har prøvet henkogning ved godt, at hjemmelavet syltetøj og marmelade smager himmelsk. Hjemmesyltning og henkogning er både hyggeligt og visuelt smukt og du opnår høj kvalitet og velsmag. Selvom du ikke har et viktualierrum ligesom bedstemor, vil du få stor fornøjelse af at henkoge dine egne bær og frugter og smage din egen hjemmelavede syltetøj eller marmelade. Husk at lave vafler eller pandekager til børnene og byd på hjemmelavet marmelade og vaniljeis. De gode bær smager desuden himmelsk i en tærte.