Konfekt

konfekt banner

Det er så lækkert med hjemmelavet konfekt, og det er så hyggeligt at stå i køkkenet med familien og lave din egen konfekt. Konfekt kan laves af marcipan, chokolade, nødder, nougat og meget andet. Det er kun din fantasi, der sætter grænsen for de søde smagsoplevelser.

Herunder finder du nogle forskellige opskrifter fra nogle dygtige slik og konfektforfattere. Print dem ud og prøve f.eks. at lave dit eget hjemmelavede slik.

Opskrifter til dig

Denne fine konfektbog byder på klassisk konfekt som fyldte chokolader med saltkaramel, cognackugler, kransekagekonfekt og blomme i madeira. Et andet kapitel indeholder nytænkt konfekt som solbærtrøffel med hvid chokoladeglase, julefudge med hasselnødder og passionstrøfler. Skal det være lidt sundt, er der lækre alternativer som dadelkugler med sesam, chokoladebrud og knaskonfekt a la riskiks. Endelig er der også tænkt på børnene med konfekt som tivolikugler, snebolde og bountykugler.

Vi giver dig et par forskellige opskrifter fra den smukke bog Konfekt. Print dine opskrifter her

Liv og Simones slikbog

Find alt dit yndlingsslik i bogen og gå selv i gang i køkkenet

Opskrift til dig

Slikbogen er en bog med yndlingsslik på alle siderne. Her finder du opskrifter på rustne søm, lakridskarameller, vingummibamser, slikpinde, spejlæg og meget andet lækkert. Gør klar til julen og lav alt det slik selv, som du plejer at købe ind. Find børnenes favoritter og lad dem hjælpe til med forberedelserne. Er der noget bedre end skumbananer og jordbærskum? 

Vi giver dig en smagsprøve. Hent opskriften på Liv og Simones hjemmelavede lakridskarameller her.   

Byg din egen flødebolle

Sæt opskrifter og smagskombinationer sammen til din helt egen flødebolle bygget fra bunden.

Kagetid

Køb nu

Gaveidé

Byg din egen flødebolle

Byg din egen floedebolle

Du har mulighed for at lave din helt egen favorit flødebolle med luftigt flødebolleskum og nye, anderledes smage, chokoladeovertræk med spændende farver og nytænkende pynt.

Byg Flødeboller

Den lyserøde flødebolle er pyntet med stedmoderblomst på toppen. Chokoladeskallen er lavet af hvid chokolade farvet med lyserød pulverfarve. Skummet har smag af kirsebær fra kirsebærlikør. Bunden er en mazarinbund med marcipan. Flødebollen findes på side 11 i bogen "Byg din egen flødebolle". 

Når du bygger flødeboller, skal du starte nedefra og bygge flødebollen op. Du starter med at lave dine bunde. Derefter skal du lave skum og til sidst dit chokoladeovertræk. Til opskrifterne i bogen skal du anvende en 4 cm udstikker, en sprøjtepose og en tyl i str. 18-20 mm samt et madtermometer.

Opskrifterne i bogen giver 15-19 flødeboller. 

 

Julekonfekt

Vi har samlet en række forslag til bøger om konfekt, konfekt inspiration og konfekt opskrifter her på siden. Det er altid spændende med nye ideer og opskrifter, som man selv kan videreudvikle og lade sig inspirere af.

Her er det bare med at sætte noget julemusik på afspilleren, tænd nogle hyggelige julelys for rigtig at komme i julestemning. Find så dit forklæde frem, og de gode konfekt opskrifter og så Klar-parat-bag!    

Julekonfektens oprindelse

Konfekten som kommer af det latinske ord conficere, stammer helt tilbage fra 1400-tallet, hvor det kun blev nydt af de kongelige og adelige. Dengang bestod konfekten af meget sukkerholdige godter som f.eks. kandiseret frugt. Hvor det først senere omkring 1800-tallet, at konfekten blev lavet af marcipan, men da marcipan var dyrt, var det stadig kun det bedre borgerskab, som kunne nyde dette i julemåneden.

I dag nyder vi alle godt af den lækre julekonfekt, selvom marcipan stadig er en dyr råvare, da den er lavet på abrikoser eller mandler. Mange familier har skabt faste traditioner for at lave hjemmelavet konfekt sammen i juletiden. Det er altid hyggeligt at kunne samles om noget i familien, og her kan både børnebørn og bedsteforældrene være med, hvor de kan sætte deres eget præg på den lækre julekonfekt. Her på siden finder I gode konfekt opskrifter, konfekt inspiration og ellers gode bøger om konfekt.

Marcipanens historie

Marcipan er en blanding af sukker og mandler, som stammer tilbage fra 1800-tallet, hvor den var en uundværlig delikatesse for det bedre borgerskabs juletraditioner. Marcipanen var også en del af julepynten på træet dengang det kom frem. Forskellige figurer blev tørret og brugt som pynt, det som bekendt blev ’vist og siden spist’.

I starten fragtede vi marcipanen fra Lübeck til Danmark, hvilket også kostede mange penge. Men i 1909 begyndte man at producere det selv, hvor det siden har været en fast del af den klassiske konfekt herhjemme i Danmark. Det var bogholderen Lauritz Thobo-Carlsen som overtog en lille marcipanfabrik, og dermed startede han det vi kender i dag, som værende den mest kendte marcipan producent, nemlig Odense Marcipanfabrik.

Der er mange meninger og historier om hvor og hvordan marcipanens oprindelse fandt sted, lige fra Spanien, Italien og endda i Tyskland. Men lige meget hvad – er det opfundet og smager rigtig godt, hvilket vi vidst er mange, som synes. Konfekten er en del af julehyggen, og vil aldrig gå af mode, da den har været med til at skabe mange hyggestunder, minder og traditioner hos masser af familier verden over. Det er ligesom ikke rigtig jul, hvis der ikke er marcipankonfekt og småkager på bordet.