Jul

Julen er på sin helt egen måde magisk og fantastisk. Det er en dejlig tid, hvor vi samles med familien, venner og bekendte og hygger. Julen er som bekendt hjerternes fest, og derfor er det også passende, at vi gør lidt ekstra ud af julen. Her på siden har vi samlet inspiration til alt inden for julens verden. Du finder inspiration til blandt andet julegaver til børn, julegaver til voksne, adventsgaver, julehistorier, julepynt, julemad og konfekt, og meget mere julerelateret.

Læs en hyggelig julekalender

Læs et afsnit hver dag i december

Jul

Julehyggen spreder sig mens vi glæder os til jul. Der er mange ting, vi skal nå inden juleaften, og der er mange ting, der skal holdes styr på. Julen handler om at hygge og samles med dem vi holder af, så det er vigtigt, at du ikke stresser i december. For at gøre det hele lidt nemmere og mere overskueligt, så har vi samlet en masse gode forslag til gaver, julemad, konfekt, pynt, indpakning osv.

Julepynt

Er du fan af gør-det-selv og hyggelige julehobbyprojekter? Så finder du et stort udvalg af julebøger med pynt, blomsterkranse, julestjerner, hæklemotiver, strik, klip og nisseskabeloner her. Vi har et stort udvalg af flotte stjernestrimler og julehjerter, så I kan pynte fint op til jul og have pynt klar til juletræet.

Julemad og konfekt

Du finder gode opskriftsbøger, så du kan lave veltilberedt julemad, lækre småkager og imponerende konfekt og chokolade, som hele familien vil synes om.

En hjemmebagt julesmåkage kan frembringe et smil på de flestes læber, og hvis du vil imponere venner og familie, så skal du kaste dig ud i noget fantastisk hjemmelavet julekonfekt bestående af lækker marcipan, veltempereret chokolade og flot pynt. Der findes masser af bøger, hvor du kan søge inspiration til dit næste julekonfektprojekt eller finde nye spændende opskrifter på julesmåkager.

Julemaden er en kæmpe del af julen, og noget af det som de fleste voksne glæder sig allermest til. Der findes delte meninger om, hvad der skal spises til jul, men uanset om I spiser and, kalkun, gås, flæskesteg eller noget helt femte, så er det vigtigste bare, at det er veltilberedt. Julen er en tid, hvis vi samles om julebordet og hygger i hinandens selskab. Hvis du vil være sikker på, at julemaden bliver vellykket, eller du måske søger noget inspiration til at peppe julefrokostbordet lidt op, så anbefaler vi at tage et kig på vores bøger om julemad.

Mandelgave

Når julemaden er indtaget og risalamande med mandlen kommer på bordet, så skal der selvfølgelig være en mandelgave til den heldige vinder. Men hvad skal du købe som mandelgave? Det skal være noget alle kan få glæde af, og hvis du ikke synes det skal være den traditionelle marcipangris, så kan du tage et kig på vores gode og sjove mandelgaver her, som vil falde i god jord hos både børn og voksne.

Julegaver og adventsgaver

Når man har sagt jul, så har man også sagt julegaver og adventsgaver. Det er en fast tradition i mange børnefamilier, at børnene forkæles med en fin adventsgave hver søndag i december. I nogle familier overlever traditionen også selvom børnene er blevet voksne og flyttet hjemmefra. Det er enormt hyggeligt at vågne op søndag morgen og se, hvad nissen har lagt i din julesok.

Som forældre kan det være svært at finde gode relevante ideer til den helt rigtige adventsgave, men fortvivl ikke – vi har samlet vores bedste forslag til gode adventsgaver til børn her. 

Julegaverne er selvfølgelig også et vigtigt element juleaften. Både børn og voksne glæder sig og venter i spænding på at se, hvad der gemmer sig under juletræet. Ofte vil man gerne finde den helt perfekte julegave til ham eller hende man holder af, men det kan være svært at spore sig ind på, hvad det skal være. Her kan vi hjælpe – vi har samlet en masse gode forslag til julegaver, som uden tvivl vil varme modtagerens hjerte juleaften. Så uanset om du leder efter julegaver til ham, julegaver til hende eller julegaver til børn, så kan vi hjælpe med nogle gode ideer. Se vores store udvalg af julegaver her. 

Juleindpakning

Hvis du er typen, der er vild med at pakke julegaver ind og sørge for at de bliver superflotte, så skal du tage et kig på vores store udvalg af julegaveindpakningspapir, gavebånd og til-og-fra mærker. Udover flotte indpakningsmaterialer så finder du også sakse og tape, så du har alt, hvad du skal bruge for at pakke dine julegaver flot ind. Det vil uden tvivl blive bemærket, hvis du gør lidt ekstra ud af indpakning.

Julekalender

Julekalenderen er en fast og vigtig del af december måned. Børnene kan hver dag glæde sig over at åbne en ny låge i julekalenderen og efterfølgende se aftenens afsnit i fjernsynet.

Der findes mange forskellige slags julekalender – til de mindste kan vi anbefale en julekalender med en lille historie bag hver låge, som I kan læse sammen inden sengetid.

Julekalenderen er en god måde at tælle ned til juleaften. Børnene kan dag for dag følge med på julekalenderen, og se at vi nærmer os den store aften.  

 

Julen er en tid fyldt med traditioner, nærvær, hygge, god mad, gaver og ikke mindst godt selskab, og alt det vil vi gerne være med til at hylde og fejre i Bog & idé. Tage en rundtur i vores juleunivers og kom i den rette julestemning frem mod juleaften. Bog & idé ønsker alle en rigtig glædelig jul.